Augusztus 2-án közel félszázan vettek részt a polgármesteri hivatal előterében a kiállítás megnyitóján. A szervezők a szentgotthárdi kisipar történetét mutatták be az 1800-as évek elejétől a múlt század közepéig. A megnyitó közönségét Huszár Gábor polgármester köszöntötte, majd a kiállítást Csuk Ferenc helytörténész mutatta be, aki érdekes adatokkal, eseményekkel egészítette ki a kiállításon látható ipartörténetet. Elmondta, hogy a ciszterek rakták le a kézműipar alapjait Szentgotthárdon, s arról is beszélt, hogyan járultak hozzá az iparosok a város fejlődéséhez.

Az üveges tárlókban a Filó pék megmaradt eszközei, cipészszerszámok, szikvizes üvegek, lakatosok, kályhások tárgyai, régi ébresztőóra mellett Wellisch Béla kiadványai, eredeti segédlevelek, munkakönyvek, bizonyítványok voltak láthatók a régmúltból.

A paravánokon a szentgotthárdi kisipar adatait jelenítették meg1828 és 1929 közötti időből. Egy térképen és a táblázatokon az 1929-es állapot volt látható a helyi kézműiparról. A grafikonokon az követhető nyomon, hogyan alakult az iparosok és kereskedők létszáma 1828-ban, 1857-ben, 1892-ben és 1929-ben. Egykori fényképeken szentgotthárdi kézműiparosok, kiskereskedők műhelyei, kordokumentumai, illetve a Szent-Gotthárd újság XIX. századfordulón megjelent hirdetéseiből való válogatás látható.

A tárgyak és dokumentumok, fényképek hozzátartozók adományozásából kerültek a kiállításra, amiért a szervezők köszönetet mondanak az adományozóknak. A kiállítás megnyitóján sokan megjelentek a egykori iparosok leszármazottai közül, s meghatottan emlékeztek szüleikre, nagyszüleikre, akiknek emléket is állított ez a tárlat.