A legifjabb szavalók felkészülten, kicsit izgulva, de annál nagyobb lelkesedéssel adták elő a választott műveket. Külön öröm számunkra, hogy a két helyi általános iskola mellett, ezen a pénteken a rábagyarmati és a magyarlaki iskolából is érkeztek hozzánk gyerekek. A zsűrinek ezen a napon sem volt könnyű dolga, a sok ügyes szavaló között nehéz volt rangsort állítani. Ahogy a zsűri elnöke, Szép Renáta is hangsúlyozta, helyezéstől függetlenül mindenki nagyon ügyes volt, korának és személyiségének megfelelő verset választott.

Ezen a pénteken az alábbi versmondók vehettek át oklevelet és könyvjutalmat:

1. osztály:

I. helyezett: Németh Dávid (1.a, Arany János Ált. Isk.)

II. helyezett: Szigeti Zente (1.a, Szent Gotthárd Ált. Isk. és Gimn.)

III. helyezett: Illés Panna (1.b, Szent Gotthárd Ált. Isk. és Gimn.)

Különdíj: Bedőcs Ádám (1.o., Szent G. Ált. Isk. és Gimn. Magyarlak-Csörötnek Ált. Iskolája Rábagyarmati Telephelye)

2. osztály:

I. helyezett: Szajkó Natasa (2.a, Arany János Ált. Isk.)

II. helyezett: Kovács Réka (2.o., Szent G. Ált. Isk. és Gimn. Magyarlak-Csörötnek Ált. Iskolája Rábagyarmati Telephelye)

III. helyezett: Somfalvi Lili (2.a, Szent Gotthárd Ált. Isk. és Gimn.) és Varga Ármin (2.o., Szent G. Ált. Isk. és Gimn. Magyarlak-Csörötnek Ált. Iskolája Rábagyarmati Telephelye)

Különdíj: Doncsecz Vanda (2.o., Szent G. Ált. Isk. és Gimn. Magyarlak-Csörötnek Általános Iskolája)

Szívből gratulálunk minden kis versmondónak, reméljük, szép élményekkel tértetek haza és találkozunk jövőre is! Köszönjük az iskolák, felkészítő tanárok és szülők támogatását, bíztatását! Nem utolsó sorban nagyon szépen köszönjük a zsűri odaadó munkáját, mellyel hozzájárultak a verseny sikeréhez!

Rendezvényünk a Vas Megyei Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer támogatásával valósult meg.