Az augusztus 8-12. között zajló olvasótáborunkban az alsó tagozatos diákokat számos szakmával és foglalkozással próbáltuk megismertetni. Sok-sok köszönettel tartozunk mindazoknak, akik a hét folyamán bepillantást engedtek hétköznapjaikba, munkájukba: a könyvtáros kollégáknak, akik a könyvtárban folyó munkát próbálták kicsit közelebb hozni a gyerekekhez. A Szentgotthárdi Rendőrőrs munkatársainak, akik a nyomozók és rendőrök izgalmas mindennapjait mutatták meg a csapatnak. A fantasztikus dalok mellett, köszönjük Varga Bencének és Labritz Andrásnak, hogy megismertették a lelkes kis közönséget a zenész élettel és a hangszerekkel. A Both családnak és Oldal Jocónak a kézműves foglalkozásért és az íjászkodásért. Sohár Károlynak az újságszerkesztés és a nyomtatás folyamatának megismertetéséért, Makkai Dórinak a televíziózás kulisszatitkaiba való betekintésért. Sohár-Szabó Emesének a házi tészta készítés rejtelmeinek megismeréséért. Fickó Tibor mozigépésznek a technikai háttér bemutatásáért és a levetített filmekért. Tróbert Éva Gyöngyi a művészetek világába kalauzolta el a táborozókat, segítségével csodálatos meseillusztrációk születtek. Nem utolsó sorban a Polgármesteri Hivatal lelkes munkatársainak tartozunk köszönettel, akik a hivatali élet sokszínűségét játékos formában ismertették meg a gyerekekkel. (Külön köszönjük a táborozóknak szánt meglepetést! :) )

Ahogy az előző táborunkban, úgy most is volt sok csapatépítő, játkos feladat, olvasás, póló- és bögrefestés, fagyizás, pizzázás és az elmaradhatatlan kirándulás. Ezúttal az ausztriai Zotter Csokigyárba utaztunk, ahol a csokoládékészítés folyamatának megismerésén túl, a gyár körül elterülő világot is bejártuk, mely szintén sok-sok kalandot tartogatott.

Tartalmas és mozgalmas héten vagyunk túl. Reméljük, sok jó pillanattal, ismerettel lettetek gazdagabbak. Várunk benneteket jövőre is! ;)

„…Nincs már nekünk semmi gondunk!

Lesz szakácsunk, traktorosunk,

kőművesünk, tengerészünk,

szorgoskodó kiskertészünk.

Évi lesz az óvó néni,

mennyi mindent fog mesélni!

Peti erdész, farkast kerget,

Palkó űrhajósnak termett.

Kiből mi lesz, kire mi vár?

Tudjuk mi már! Tudjuk mi már!

(Osvát E.: Mi leszel, ha nagy leszel?)