Ezen a pénteken a felső tagozatos és a középiskolás tanulók méretették meg magukat. Felhívásunkra szép számmal jelentkeztek a diákok, összesen 34 szavalat hangzott el a délután folyamán. A zsűriben -  ahogy az előző évben is - Szép Renáta, Bedics  Sándor és Lőrincz Miklós foglalt helyet, akik összhangban, gördülékenyen értékelték és díjazták a résztvevőket. Az összegzés során most is kaptak pár jótanácsot, „útravalót” a versenyzők, melyek közül talán a legfontosabb, hogy a fiatalok mindig az életkoruknak és a személyiségüknek megfelelő verset válasszanak, melyet aztán hitelesen tudnak előadni.

A felső tagozatos diákoknál az alábbi eredmények születtek:

5-6. évfolyam:

  1. helyezett: Székely Dóra (6.a, Szent Gotthárd Ált. Isk. és Gimn.)
  2. helyezett: Krajczár Kristóf (6.b, Szent Gotthárd Ált. Isk. és Gimn.)
  3. helyezett: Gaál Léna (5.a, Szent Gotthárd Ált. Isk. és Gimn.)

Különdíjasok: Csicsai Emma (5.a, Szent Gotthárd Ált. Isk. és Gimn.) és  Socic Anna Éva (5.b, Szent Gotthárd Ált. Isk. és Gimn.)

7-8. évfolyam:

  1. helyezett: Horváth Joákim Áron (8.o., Kossics József Kétnyelvű Ált. Isk.)
  2. helyezett: Librecz Lénárd (7.g, Szent Gotthárd Általános Iskola és Gimnázium)
  3. helyezett: Závecz Júlia (7.c, Szent Gotthárd Általános Iskola és Gimnázium)

A középiskolás korosztálynál nehéz helyzetbe került a zsűri, a kitűnő szavalatokat nehéz volt rangsorolni. Végül az alábbi tanulók értek el ebben a kategóriában helyezést:

  1. helyezett: Horváth Patrik (11.a VMSZC III. Béla Technikum és Kollégium) és Polyák Ákos (12.a, VMSZC III. Béla Technikum és Kollégium)
  2. helyezett: Csala Anna (12.b, Szent Gotthárd Általános Iskola és Gimnázium)
  3. helyezett: Tóth Luca (12.b, Szent Gotthárd Általános Iskola és Gimnázium)

Szívből gratulálunk a díjazottaknak, bízunk benne, hogy a versek szeretete megmarad és jövőre is találkozunk veletek! Továbbá köszönjük a felkészítő tanárok bíztatását, felkészítését is!

Rendezvényünk a Vas Megyei Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer támogatásával valósult meg.