Kedden Csatóné Balogh Mária  Cili néni segítségével krepp-papír virágokat készíthettek a gyerekek. Ebéd és játék után Mátyás királyról , kódexekről beszélgettünk. Ezt követően az Egyszer volt Budán kutyavásár című mesét néztük meg közösen, majd a meséhez illusztrációt kellett készíteni. A szép színes rajzok a gyerekkönyvtár folyosóját díszítik. 

Szerdai napon Sopronba kirándultunk. A Macskakő Múzeumba látogattunk el a forró nyári délelőttön. A gyerekeknek készült múzeumban múzeumpedagógiai foglalkozáson vettünk részt, ahol mesét hallhattak  Mátyás királyról és a macskakői rablólovagokról.Színezhettek iniciálékat, leírhatták neveiket madártollal. Ezt követte a beöltözés, korabeli ruhákba bújhattak a gyerekek és táncolhattak reneszánszt idéző dallamokra. Ebéd után a mókáé volt a főszerep, elmentünk bobozni. Fagyizás után fáradtan, de élményekkel teli indultunk vissza. 

Csütörtökön Fábián Edit segítségével Mátyás meséhez készítettek a gyerekek bábokat. Nagyon szórakoztató volt a sok kutya, Mátyás megformázása. Délután Molnár Marianna segítségével quilling technikával készített gyöngyökből fűzhettek karkötőt, nyakláncot fiúk és lányok. 

Pénteken hagyományosan emlékalbum elkészítése volt a feladat. Díszítettek, ragasztottak és sok szép fotóval töltötték meg az albumaikat.Délután pizzázással zártuk a közös hetünket. 

Szabadidőben előkerültek társasjátékaink, nagy örömünkre sok szép történettel is gazdagodtak a táboros gyerekeink. 

Aki szeretne velünk táborozni, várjuk jelentkezését augusztus utolsó hetében tartandó táborunkba.