A pályamunkák nem lehetnek 3 percnél rövidebbek és 5 percnél hosszabbak, formátumuk mp4-es H.264-es kódolással, legalább 1280×720-as vagy ennél jobb (Full HD) felbontással. Filmkészítéskor bármilyen szoftveres vagy rendezői trükközés megengedett, és a felhasznált technika sincs korlátozva. A mobiltelefonnal rögzített videókat éppen olyan örömmel fogadjuk, mint a profi kamerával készülteket. A pályázóknak maguknak kell gondoskodniuk arról, hogy az elkészült műveiket miként juttatják el a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. postafiókba (lehet pl. toldacuccot-hoz hasonló fájlmegosztók segítségével), esetleg személyesen is behozhatják pendrive-on vagy egyéb külső adathordozón a Móra Könyvtárba (az adathordozót természetesen azonnal visszakapják). A pályázathoz aláírt adatlapot is szíveskedjen eljuttatni postán vagy személyesen, a az űrlapot le lehet tölteni a www.mfvk.hu oldalról. (itt>>)

A díjazásnál a zsűri az alapötlet eredetiségét, a megvalósítás szellemességét, kidolgozottságát értékeli. A pályázaton korhatárra való tekintet nélkül bárki részt vehet. A pályázat résztvevői felelősséget vállalnak az általuk használt kép- és hanganyagok jogtisztaságáért, viselve az esetleges jogsértések következtében keletkező vitás helyzetek következményeit.

A pályázat résztvevői hozzájárulnak munkájuk közzétételéhez a Móra Ferenc Városi Könyvtár és Múzeum (www.mfvk.hu) oldalán, és/vagy a könyvtár YouTube csatornáján.

A Móra Ferenc Városi Könyvtár és Múzeum fenntartja magának a jogot, hogy a beérkezett pályaműveket a pályázatra utaló szöveggel (címmel) és mfvk.hu logóval kiegészíthesse.

A már beküldött és közzétett videók nem vonhatók vissza.

A pályázat elbírálása és értékelése három részből tevődik össze:

  • közönségszvazatokból: a YouTube látogatottság és az ott kapott lájkok függvénye (a korábban érkező munkák tehát nagyobb eséllyel lehetnek nyertesek, mint azok, amelyek az utolsó pillanatban érkeznek be).
  • könyvtárosok szavazataiból: a beküldött műveket az előadott szöveg tartalma és az előadás módja alapján 1-10 ponttal értékelik.
  • a városi TV munkatársai szavazataiból: a szerkesztett videó minőségét, kreativitását, kivitelezését 1-10 ponttal értékelik.

A díjazási minimum 100 megtekintés illetve 10 lájk a YouTube-on. Abban az esetben, ha ezt a szintet egyik pályamű sem éri el, a díjat nem osztjuk ki.

A legtöbb összesített pontszámot összegyűjtött pályamunka díja: Lenovo 10 X103F tablet (értéke mintegy hatvanezer forint).

A díjat az ixion 2000 Számítástechnikai Szaküzelet és Szerviz és a Virtuart Kreatív Stúdió Kft. ajánlotta fel.

A pályázat beadása folyamatos, legkésőbbi határideje: 2019. szeptember 27. 
Ünnepélyes eredményhirdetés: 2019. október 4.
Bővebb információ: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

LETÖLTHETŐ PÁLYÁZATI ŰRLAP