Tassné Kovács Diána, dietetikus ismertette az inzulinrezisztencia fogalmát, sorra vette a betegség kialakulásának okait, tüneteit. A megelőzésben az életmódnak lehet komoly szerepe, a kockázati tényezőket különösen azoknak ajánlott kerülni, akiknél a családon belül előfordult inzulinrezisztencia vagy 2-es típusú cukorbetegség.

Horváth Luca, védőnő az anyatejes táplálás jótékony hatásait emelte ki - mind a gyermekre, mind pedig az anyára nézve – előadásában.  A szoptatás során több nehézség is adódhat, azonban a szakember szerint nem szabad feladni, mindig meg kell keresni az okokat, illetve keresni kell a megoldást. Ugyanis a csecsemők számára ez a legmegfelelőbb táplálék, mely amellett, hogy több betegség kockázatát is csökkenti, erősíti az immunrendszert, az anya-gyermek kapcsolatra is nagyon pozitív hatással bír.