Összesen 31 szavalat hangzott el ezen a délutánon. A választott művek elsősorban a gyerekek mindennapjairól, dilemmáiról szóltak, de sok vers íródott az állatokról is. A diákok többségével már az előző években is találkozhattunk, sokan rutinosan léptek a zsűri elé. Versmondásuk kedves, hiteles volt, emellett érezhető volt a tagolt, értelmezett versmondásra törekvés. Szép Renáta az értkelésnél kiemelte, hogy a hangsúlyozásra, a mondatvégi írásjelekre a későbbiekben fektessenek még nagyobb hangsúlyt, de a szemkontaktus tartása és a szavaltot lezáró meghajlás már szinte kivétel nélkül minden gyermeknél megvolt. Kiemelte és megdicsérte a szavalók megjelenését is: mindenki ünnepélyesen, a versenyhez méltóan jelent meg.

A versenyen az alábbi eredmények születtek:

3. osztály:

I. helyezett: Somfalvi Lili (3.a, Szent Gotthárd Ált. Isk.)

II. helyezett: Kovács Réka (2.o.,Szent G. Ált. Isk. és Gimn. Magyarlak-Csörötnek Ált. Iskolája Rábagyarmati Telephelye)

III. helyezett: Vadász Dávid (3.a, Szent Gotthárd Ált. Isk.)

Különdíjasok: Doncsecz Vanda és Takács Dávid (3.o., Szent G. Ált. Isk. Magyarlak-Csörötnek Általános Iskolája) és Péntek Balázs Ferenc (3.b, Szentgotthárdi Arany János Ált. Isk.)

 

4. osztály:

I. helyezett: Horváth Barnabás (4.b, Szentgotthárdi Arany János Ált. Isk.)

II. helyezett: Tóth Szonja (4.b, Szentgotthárdi Arany János Ált. Isk.)

III. helyezett: Soós-Vincze Norman (4.b, Szentgotthárdi Arany János Ált. Isk.)

Különdíjasok: Böő Bendegúz (4.b, Szent Gotthárd Ált. Isk.) és Fekete Nóra (4.b, Szentgotthárdi Arany János Ált. Isk.)

Ahogy a zsűri is elmondta, ne szegje kedvét senkinek, ha most nem lett díjazott! Bíztatunk benneteket a versmondás folytatására, találkozzunk jövőre is! Köszönjük szépen a felkészítő tanárok és szülők támogatását, bíztatását!